Kassakoneen tietoturva
 

Fyysinen turvallisuus

Tablet-laite rikkoutuu tai se varastetaan, vesivahinko, palovahinko…

Saat kassan nopeasti takaisin toimintakuntoon ilman ulkopuolista apua!

  1. Hae uusi tablet-laite lähimmästä kaupasta
  2. Lataa ja asenna kassaohjelma sovelluskaupasta
  3. Yhdistä kassasovellus pilvipalveluun, kassa lataa automaattisesti viimeisimmät tiedot
  4. Jatka myyntiä

Nettiyhteys poikki

Ei huolta, kassaohjelma toimii edelleen. Voit jatkaa myyntiä viimeisimmän tuoterekisterin turvin ja yhteyden palattua myyntikuitit lähetetään automaattisesti Pilvipalveluun. Huomioithan kuitenkin että korttimaksupääte tarvitsee toimivan nettiyhteyden.

Sähkökatkos

Ei huolta, tablet-laitteissa on sisäänrakennettu akku eli kassaohjelma toimii edelleen. Mikäli käytät mobiilia kuittitulostinta niin sekin toimii edelleen.

Päivitykset

Tietoturvapäivitykset pilvipalveluun ja kassaohjelmaan sisältyvät pilvipalvelun hintaan. Kassaohjelman päivitysten jakelu hoidetaan Apple App Store ja Google Play sovelluskauppojen avulla. Sinun tarvitsee huolehtia ainoastaan että pidät tablet-laitteesi ohjelmistot ajan tasalla normaaliin tapaan.

Varmuuskopiot

Koska kaikki tieto on tallessa pilvipalvelussa, tablet-laitetta tai kassaohjelmaa ei tarvitse manuaalisesti varmuuskopioida. Tiedot ovat automaattisesti turvassa.

GDPR

Asiakasrekisteri sijaitsee pilvipalvelussa. Mikäli kassalaite katoaa asiakasrekisteri ei mene laitteen mukana koska kassaohjelma ei säilytä asiakasrekisteristä sisäistä kopiota. Kassaohjelma käyttää pilvipalvelun asiakasrekisteriä suojatulla yhteydellä.

Kauppiaana olet rekisterinpitäjä.

Kassaohjelman ja pilvipalvelun toimittajana olemme rekisterin käsittelijä. Huolehdimme omalta osaltamme palvelusta ja sen sisältämistä tiedoista EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen edellyttämällä tavalla.

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste

Tietoturva yleisesti

Pilvipalveluun on asennettu SSL suojaussertifikaatti, tietoliikenne kassaohjelman ja pilvipalvelun sekä palvelun käyttäjän ja palvelun välillä on salattua.

Pilvipalvelu toimii varmistetussa ja vikasietoisessa pilvipalveluympäristössä, esimerkiksi yhden kovalevyn rikkoutuminen ei aiheuta palvelukatkosta. Palvelun sisältämä data sijaitsee EU:ssa.

Pilvipalvelu on kytketty 24/7 hälytysjärjestelmään. Hälytysjärjestelmä reagoi palvelun toimivuuden lisäksi mm. palvelimien muistiin, kuormitustasoon ja levytilan määrään pyrkien näin ennaltaehkäisemään palvelukatkoja.

Pilvipalvelun tiedot vaarmistetaan automaattisesti kerran vuorokaudessa fyysisesti eri paikassa sijaitsevalle varmistuspalvelimelle. Automaattinen varmistus tapahtuu yöaikaan. Varmistusten säilyvyys taaksepäin on vähintään yksi (1) kuukausi.

Palvelimille ja ylläpitoon pääsy on rajattu vain niille työntekijöille joille se on työtehtävien suorittamisen kannalta välttämätöntä. Kaikki yrityksen työntekijät ovat allekirjoittaneet salassapitosopimuksen ja tietoturvallisuusohjeistuksen.

Normaalit pilvipalvelun huoltotyöt suoritetaan viikoittain keskiviikkoisin huoltoikkunassa aikaan, jolloin palveluilla on mahdollisimman vähän käyttöä.

Vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin tietoturvaan liittyen.